• Газови инжекциони с Безлихвен Лизинг

  • Смяна на филтри -15лв. с Безплатна Диагностика

  • 0877997798 Обадете се сега!

Предимства и недостатъци

  • 0
4

Предимства и недостатъци

Category : Uncategorized

Използването на LPG като горивна система, има редица предимства. На първо място разбира се е икономията с до 50% на разходите за гориво, сравнено с бензина. Много се спори и по въпросът за надеждността, безопасността и износването на двигателя при използването на пропан-бутан. Газта не отмива масления филм от стените на цилиндрите и не разрежда маслото в картера, тъй като попада в двигателя в газообразно състояние. Това в голяма степен намалява износването на цилиндрите и увеличава ресурса на двигателя. Гориво-въздушната смес изгаря почти изцяло, поради което не се образува нагар по буталата, клапаните и запалителните свещи. Наблюдава се и намаляване на токсичността на отработените газове тъй като пропан-бутанът не съдържа олово и сяра, както и значително по-безшумна работа на двигателя.
По въпросът за безопасността може да се каже, че ако системата е монтирана правилно и професионално, то тя не е по-опасна от всяка друга горивна система.
При използването на LPG, разходът на газ е увеличен с 10 – 15% спрямо бензиновия разход, поради различната плътност на горивата. Поради по-бавното изгаряне на пропан-бутана, се наблюдава и спад в мощността на двигателя с 5 до 7%, но от друга страна, високото октаново число на LPG (103 – 105), изключва появата на вредните за двигателя детонации.


Leave a Reply

Запитване за Вашият автомобил | София

Попълнете формата и ще ви върнем конкретна оферта за Вашият автомобил.

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Вашият Телефон (задължително)

Град (задължително)

Относно

Вашият автомобил (Марка, Модел, Година, Двигател)

галерия по марки

audi bmw chevy chrysler mercedes opel peugeot renault rover subaru toyota volvo vw